Бездомникът Павел Кочев се просна подпийнал насред центъра в Благоевград, сподели: Сам съм като куче, умирам от глад и студ! 

 

10-01-06-pavel1-copy
Павел Кочев стоя неподвижно почти час

55-годишният бездомник Павел Кочев се строполи подпийнал насред центъра в Благоевград и стоя в неподвижно положение почти час. Шокирани, хората го зяпаха и мислеха, че е припаднал. Други пък му подмятаха стотинки, мислейки, че търси милостиня.

10-01-06-pavel2-copy
Първа се притече на помощ Дука от Якоруда

Първа му се притече на помощ Дука от Якоруда. ”Лошо ли ти е? Имаш ли близки? Да им се обадим да дойдат да те вземат? Да се обадим ли на Бърза помощ?”,заля тя с въпроси бездомника.

Той й отговори провлачено, че няма близки, развел се преди години.

„Никой не се интересува за мен. Сам съм като куче. Имам три деца, но те са си поели по пътя и не се интересуват за мен. Умирам от глад и студ. Пийнах малко водка, за да се стопля и да удавя мъката”, обясни Павел, който се бе проснал на земята.

Той е добър познайник на спешните медици в града, тъй като го прибират, докато отрезнее.

Преди година Павел Кочев бе приет по спешност в реанимацията на благоевградската болница, след като се обгазил. Бездомникът запалил отпадъци в изоставения подлез на ул. “Иван Михайлов” срещу Професионалната техническа гимназия в Благоевград, за да се стопли при минусовите температури на открито. Сигнал за излизащия пушек е подаден в Противопожарната служба. Пристигналите огнеборци открили и колабиралия Павел, който използвал подлеза за живеене.

По спешност на място пристигнал реанимационен екип начело с д-р Юруков, който му оказал първа помощ и с линейка е настанен в благоевградската болница.

Въпросът е защо социалните служби не настаняват бездомниците в дом за временно настаняване по време на минусовите температури на открито, питат се благоевградчани.