Красимира Ковачка: Плевнелиев остава в миналото, от Радев зависи дали ще остане в историята

216-06-03  d-r-Kovachka-640x876
Красимира Ковачка

От политиката, която Румен Радев ще води, зависи дали той ще остане в историята като президент, успял да обедини нацията около национални каузи. Пожелаваме му един наистина успешен мандат, в който той да бъде воден и да защитава единствено интересите на страната и да бъде гарант на стабилността и просперитета на България в тези сложни и тежки за целия свят времена, коментира съпредседателят на БДЦ д-р Красимира Ковачка.

Различната оценка на работата на президентството и на случилото се в България през последните години, прозвучала в изявленията на президента Плевнелиев и вицепрезидента Попова, за съжаление хвърлиха сянка върху един иначе успешен мандат.

Очаквахме също в последните дни на мандата си и двамата да говорят повече за бъдещето на България, отколкото за миналия мандат. Надяваме се следващата президентска двойка да говори в един глас. Това ще помогне да се избегне ненужното и опасно разделение вътре в нацията и да се потвърди ясно избраният от България път.
България трябва да се опита да създава приятели, а не да търси противопоставяне със страни извън ЕС. След клетвата на Румен Радев и встъпването му в длъжност след няколко дни всичко това остава в миналото и ние трябва да гледаме напред.