Кметът Церовска откри първия фолкрорен фестивал в Драгичево с над 640 самодейци, призна: Обичаме всичко, което ни свързва с нашите традиции и история

Над 640 талантливи самодейци участваха в първия фолклорен фестивал “На мегдано у Драгичево”. В празничната програма се включиха 44 формации. Участниците бяха от 4 области – Търговище, Благоевград, София и Перник и 9 общини – Попово, Брезник, Струмяни, Земен, Радомир, София-град, Самоков, Перник и Трън. На сцената в Драгичево се изявиха и представители на народни читалища, основни и средни училища, детски градини, пенсионерски клубове и индивидуални изпълнители.

Сред официалните гости в Драгичево беше и кметът на Перник Вяра Церовска, която не скри вълнението си, че има възможността да открие първия фолклорен фестивал „На мегдана у Драгичево”. „Ние обичаме българската музика, песни и танци. Обичаме всичко, което ни свързва с нашите традиции и история. Най-хубавото е, че нашите млади преподаватели с много любов предават традицията още в детската градина. Те учат децата от малки да обичат и играят българските песни и танци. Честит празник, защото знам, че това за кмета на Драгичево е един голям празник”, сподели кметът Вяра Церовска, която беше придружена от зам.-кметовете Севделна Ковачева, Владислав Караилиев, Йордан Павлов и секретаря Радослава Манова.