50 семейства алармират: Гробарят на Дупница Димитър Секулов и сладкарката Виолета превърнаха инфарктно кръстовище в личен паркинг

 

 

Димитър Секулов

Гробарят на Дупница Димитър Секулов и сладкар №1 Виолета Гиздова са обсебили нагло кръстовището на ул. „Венелин“ и „Генерал Владимир Вазов“. Двамата са превърнали района в личен паркинг и няма институция, която да излезе срещу тях и да приложи закона. Това съобщиха в редакцията на вестник „Вяра“ над 50 семейства, които живеят на двете улици.  Те са образували и подписка, която възнамеряват, да изпратят до директора на ОДМВР – Кюстендил Елиан Стамболийски и кмета на Дупница инж. Методи Чимев. Сред подписалите са семейства Евгения и Славейко Михайлови,  Пепи и Николай Михайлови, Иван Стаменов, Владимир Владимиров,  Гергана Дачева и др.  Димитър Секулов е собственик на траурна агенция „Секата“.

Виолета Гиздова

Семействата уточняват, че на няколко метра от частния автопаркинг, разположен върху самото пътно платно живее шефа на КАТ Радослав Боюклийски. Видимостта на кръстовището е почти нулева, миналата година тук беше прегазена жена. Най-редовно жертва на шофьорите стават кучета. Това е едно от най-инфарктните кръстовища в Дупница. „Многократно сме звънели на телефон 112, многократно сме умолявали Димитър Секулов и Виолета Гиздова да не паркират колите си на пътното платно. Последният път Димитър Секулов, ни се сопна с думите „Ще ми накривите кепето. Най-странното е, че къщите, в които живеят отстоят на 50 метра от кръстовището, и вместо да си ги паркират на бордюрите – те си ги оставят на платното единият от ляво а другия отдясно. Като че ли нарочно, да се превръщат в предпоставка за катастрофи, да прегазват хора, да създават золуми, като че ли това им е целта. Нямаме друго обяснение и няма институция, която да ги застави да спазват закона.  Ако  ръководството на ОДМВР – Кюстендил не вземе отношение, ще сезираме Министерство на вътрешните работи“, категорични са жителите от квартала.