Пребиха журналиста от БНТ Иво Никодимов, главният секретар на МВР Младен Маринов: Агресията е непредизвикана, няма и грабеж

 

Иво Никодимов

 

Журналистът от БНТ Иво Никодимов е бил пребит в района на „Орлов мост” в София. Малко след 15 ч. вчера водещият на сутрешния блок на БНТ “Денят започва” бил нападнат от трима мъже, които го пребили. Журналистът сам се придвижил до сградата на телевизията, като главата му била окървавена.

Не са известни извършителите и мотивите за нападението.

“Пребитият журналист Иво Никодимов е във ВМА. В стабилно състояние е и няма опасност за живота му. Докторите казаха, че има фрактура на носа, но прегледът продължава.” Това заяви вчера следобед главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, който бе на оглед в района на Борисовата градина.

“Никодимов не може да ни помогне с локализация на мястото, затова сме отцепили голям район и търсим следи”, поясни той. “Информацията, която имаме, е основно от пострадалия, нямаме свидетели, а няма и камери наоколо, защото това е алея от парка и дори не е осветена”, уточни главният секретар на МВР. По думите му Никодимов не свързва побоя с дейността, която е извършвал в БНТ, защото той не е разследващ журналист. “Агресията е непредизвикана, няма и грабеж, затова работим по основна версия – хулиганство”, уточни Младен Маринов.

Предния ден около 17 часа нотариус Валентина Механджийска и 34-годишната й дъщеря бяха нападнати и бити от двама мъже с качулки на столичния бул. “Драган Цанков”. Двете жени получиха травми в областта на лицето и бяха настанени за лечение в столичната УМБАЛ “Света Анна”.