Туристите на Елена Сухарева от Долна баня се изкачиха до Белмакен, Георги Мавров, Ангел Кьосев и Спас Клисуров спретнаха скара и пикник

Валентин и Емилия Стойневи засадиха от разсадника си боровинка, секвоя гигантея и бамбук в спортното градче

Долнобанските туристите от дружество “Ибър” в града с председател Елена Сухарева се отправиха на поход до високопланинската спортна база на Белмекен на 2050 мн.в. да отбележат 115-годишнината от основаването на местната планинарска организация.

С похода туристите отбелязаха и 22 г. от началото на празника на Рила планина и масовото изкачване на балканския първенец връх Мусала.

Най-запалените планинари от дружеството прекараха чудесен ден сред красивата рилска природа, направиха си пикник край прохладата на планината и водата и се повеселиха до насита, похапвайки от вкусната скара и още по-пивката долнобанска ракия и бира. За всичко това се погрижиха шофьорът Славчо Дамянов, както и малцината мъже в групата, но квалифицирани туристи – Георги Мавров, Ангел Кьосев и Спас Клисуров.

Навръх Преображение Господне в компанията на туристите пък семейство Валентин и Емилия Стойневи за пета поредна година донесоха от своя домашен разсадник екзотични растения, сред които червена и синя боровинка, секвоя гигантея, бамбук и облепика. Те ги засадиха в района на спортното градче, с надеждата да радват гостите на този рилски район.

Долнобанските туристи се изкачиха до емблематичната рилска спортна база от село Сестримо и Чаира, а на връщане се отбиха до Юндола и Белово, за да се приберат до родната Долна баня.