Пернишки огнеборец пострада при пожар в склад в Драгичево, на пепел станаха 6 тона балиран и 80 дка окосен фураж на Любомир Симов-Муката

 

Пожарникар пострада при гасене на пожар в Драгичево. Пернишко е раздирано от огньове. Само в двата почивни дни огнеборците са реагирали на сигнали за четири по-сериозни инцидента. При гасенето на един от тях е пострадал пожарникар. Инцидентът възникнал около 18,15 часа в неделя в пернишкото село Драгичево, когато пламнал имот, собственост на местен жител. Причината е късо ел. съединение. При гасенето е пострадал 42-годишен пожарникар от РСПБЗН – Перник, който при разчистване последиците от огъня се убол на пирон. Оказана му е първа медицинска помощ и е без опасност за живота.

Окосен и събран фураж са изгорели при пожар в брезнишкото село Ребро. Огънят лумнал на 4 август около 13 часа. Унищожени са 6 тона събран и 80 декара окосен фураж, съобщиха от полицията. Според органите на реда най-вероятната причина за бедата е проявена небрежност към открит огън. Не така смятат обаче местните хора. Според тях става дума за умишлен палеж. Защото изпепеленият фураж е на местния фермер Любомир Симов-Муката, който огласи предварително, че ще дари част от балите на пострадалия фермер от пловдивското село Поповица. Собственикът изпадна в изключително тежко положение, след като пламъците унищожиха складовете на фермата, в която се отглеждат над 5000 животни. Симов разбрал от новините за случая и се подготвил да подаде ръка на пострадалия си колега. Което било осуетено от лумналия огън в неговата земя.

Унищожени са 60 кв. м покривна конструкция и 2 куб. м дървен материал. Спасени са съседни сгради и къщи. Техническа неизправност в газова бутилка е предизвикала запалване на сграда в радомирското село Николаево. Това станало около 13,30 ч на 5 август, когато изпуснал газов редуцир вентил и предизвикал запалване на покъщнината. Изгорели са прозорец, 2 кв. м покривна конструкция и са опушени стените на помещенията. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Мебели и техника са унищожени при пожар в лятна кухня.

Огненият ад е възникнал на 4 август в пернишкото село Ярджиловци. Късо ел. съединение е довело до изгарянето на маса, легло, бяла, черна и компютърна техника, както и печка и телевизор. Няма пострадали хора. Спасена е близко стоящата къща.

При друг пожар в село Ребро бяха изпепелени тонове фураж, предназначени за дарение.