Група санданчани с Лили Трендова, Мая Митова и Здравка Русева пяха и танцуваха с хиляди гости на джаз фестивала в Банско, почитатели: “Мънго Джери” свириха над 3 часа без почивка

Лили Трендова, Мая Митова и Здравка Русева

Банско вече се наложи като фестивална столица на България, имаме ръст от 12% на реализираните нощувки, коментира кметът Икономов

 

Група санданчани, сред които Лили Трендова, Мая Митова и Здравка Русева, се забавляваха с хилядите гости на 20о-то издание на Международния джаз фестивал в Банско.

Здравка Русева със своята нова творба “Синята птица на щастието” и д-р Емил Илиев – създателят на Международния джаз фестивал в Банско

Фестивалът приключи с грандиозен концерт на “Мънго Джери” (Великобритания). Групата изпълни можество хитове, с които е стартирала през 1970 г. и се наредила в топ 5, заедно с „Ролинг Стоунс”.

Робърт Уайт с Роска Ноцкова

Многобройната публика на площада в Банско танцува и пя любимите хитове заедно с изпълнителите. Атмосферата беше невероятна, споделиха доволни от публиката. Повече от три часа без почивка “Мънго Джери” се раздаде максимално на почитателите на джаза от цял свят. Преди това пя американката Пати Остин, поканена специално по повод 100-годишнинана на ЕЛА, като най-вярна нейна последователка. Гостите на джаз феста посетиха изложбената галерия в центъра на курортния град.

Танците бяха на всяко свободно място на площада в Банско

Д-р Емил Илиев се снима с подарената му картина и заедно със Здравка Русева – лауреат от АРТАНКАРА – 2017, Турция. В центъра децата свободно творяха в артработилничката под ръководството на Августина Андриева. Финалната вечер на юбилейния джаз фестивал продължи и след полунощ. Организатор и домакин на фестивала бяха кметът на Банско Георги Икономов и създателят на фестивала д-р Емил Илиев.

“Банско вече се наложи като фестивална столица на България доста отдавна и продължаваме в тази посока, защото се оказа, че действително фестивалите привличат туристи от страната и Европа и пълнят града ни. Данните ни до този момент показват ръст от 12% на реализираните нощувки спрямо миналата година.

Кметът Георги Икономов

Положителната тенденция за увеличение на броя на туристите над 10% всяко лято се запазва, като малко отрасли и градове в страната могат да се похвалят с подобен растеж. До края на летния сезон ни очакват още два любими музикални формата – Банско опера фест и Банско Балкан фест, с които успяваме да задоволим всички вкусове и предпочитания. А през месец ноември традиционно ще бъдем домакини и съорганизатори на Международния фестивал на планинарското кино, единствен по рода си на Балканите”, коментира кметът Икономов.