20-год. родилка Симона и майка й – санитарката Ваня Тодорова, остават под стража за смъртта на новородено в Перник, бебето е починало от тежки травми, криминалисти: Вероятно е хвърлено от 7-ия етаж

 

20-годишната родилка Симона от Перник и 45-годишната й майка Ваня Тодорова са в ареста за смъртта на откритото мъртво новородено, захвърлено между блоковете в кв. «Тева». Според ужасяващите коментари в града най-вероятно бебето е било хвърлено от апартамента на седмия етаж в блок 4, където живеели родилката и семейството й.

Вчера по искане на Окръжна прокуратура – Перник, съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Симона И. и майка й Ваня Тодорова. Двете жени са обвиняеми за убийство и съучастие в убийството на новородено дете – престъпление по чл. 116 от Наказателния кодекс. Досъдебното производство се води под ръководството на пернишката Окръжна прокуратура след получен сигнал за намерено тяло на новородено бебе в пернишкия квартал „Тева“. В резултат на проведеното разследване бе установено, че живота на детето са отнели двете жени. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Духовете се разбуниха още повече, след като станаха ясни резултатите от извършената аутопсия –  невинното бебе, родено доносено, е починало от тежките травми. До трупчето на бебето била открита и плацентата, която също била хвърлена от 7-ия етаж, както и кървави салфетки. Припомняме, че трупчето на бебенцето бе открито десетина минути преди 20 часа в неделя, още на следващия ден двете жени бяха арестувани, а в публичното пространство никнат нови и нови подробности около кървавата драма.

„Видяхме как арестуваха Симона и майка й Ваня, която е санитарка. Симонка допреди един ден беше бременна“, разказаха ужасени съседи от блок 4, които още трудно „смилат” жестоката драма и не могат да повярват на случилото се.

Хора от района вчера споделяха, че бабата на Симона, която обитава с дъщеря си и внучка си общо жилище, плачела и твърдяла, че не може да повярва какво са направили двете. Тя била в съседната стая, но не чула и не разбрала нищо за раждането. Няма обяснение и защо Симона е родила вкъщи, вместо в болница, още повече че майка й Ваня работела като санитарка в 3-та градска болница в София и имало начин да заведе родилката в столицата, ако е искала да запази в тайна раждането.

Всички в квартала знаели, че Симона е бременна и чака първото си дете. Не се знаело кой е бащата, тъй като никой не идвал в дома им.