2 дни жителите на кв. „Самоково” без вода заради гръмнала тръба, оплакаха се: Пием бира, но с нея не може да се къпем

 

Жителите на самоковския квартал „Самоково“ са принудени да пият бира вместо вода от два дни заради гръмнала стара тръба в Самоков. „Чешмите са пресъхнали. И капка даже не е капнала за последните два дни”, оплаква се читател на „Вяра“. Самоковците от квартала питат: Кога да очакваме вода? Не знаем с какво да се къпем вече. Работниците тук казват да пием бира, ама с бира може ли да се къпем?! Ремонтите не трябва да причиняват такива неудобства. Има семейства и с малки деца“, добавя възмутен гражданин на редакционния телефон.

През деня екипи на ВиК са правили обход и са търсили причините за безводието. Установено е, че е гръмнала тръба под село Мала черква, в района на Гюргева чешма.

„Екипите ни работиха максимално бързо. Наложи се да обходим доста голяма територия, за да открием къде е аварията. Причина за безводието бе тръба на довеждащ външен водопровод, който захранва половината град. Аварията веднага бе отстранена, но днес ми подават сигнали, че водата отново намалява и екипите отиват на терен. Започваме отново да търсим причината“ – сподели за читателите на в. „Вяра“ инж. Венцеслав Тодоров – шеф на ВиК-Самоков.