Цвета Караянчева: Марешки не идва на работа, подкрепя БСП

Нормално е Веселин Марешки да говори така. Вот на недоверие се прави с аргументи, а той не посочва такива.

Хората от партията му подкрепят БСП и ДПС в комисиите.

Това заяви заместник-председателят на парламента от ГЕРБ Цвета Караянчева в отговор на обмисляния вот на недоверие от Марешки и упреците за безхаберие, които той отправи към правителството.

Марешки явно иска да се вживее в ролята на лидер на тройната опозиция. Той е лидер на малка формация и явно иска да е първият такъв, поискал вот на недоверие. Не искам да си мисля, че Марешки е резервна гума на БСП. Ясно е, че социалистите искат да клатят лодката, но се съмнявам, че те го бутат на преден план, заяви заместник-председателят на парламента.

Г-н Марешки не идва на работа. Съветвам го да бъде по-активен. Нека в групата им да затегнат коланите и да работят. Внасят лабави закони. В страната има политическа стабилност. Темповете на държавата не са на блестящо ниво, но държавата се развива. Работи се във всички направления. Безработицата започна да спада. Много се говори за липса на кадри за бизнеса. Това значи, че има икономически ръст, който води до повишаване на доходите. Социологиите сочат, че правителството има ръст, коментира Караянчева.

Новото звено за борба с корупцията не трябва да има разследващи функции. Неговият председател трябва да бъде избран от парламента, смята заместник-председателят на парламента.

снимка

Цвета Караянчева: Темповете на държавата не са на блестящо ниво, но държавата се развива.