Временният шеф на УВЕКС – Сандански, Крум Аргиров се оборудва със секретарка, двама други днес се бият за поста му

Силвия Мавродиева

Временно изпълняващият длъжността управител на водното дружество УВЕКС- Сандански, Крум Аргиров се оборудва с нова секретарка. Красавицата е първа братовчедка на сочения като основен кадровик в община Сандански Николай Шаламандов – лидер и общински съветник от ВМРО.

Най-новата служителка в дружеството е на 32 години, името й е Силвия Мавродиева. Тя е първият секретар във водното дружество. Предшественикът на Аргиров Тодор Гикински не ползваше услугите на секретар.

Мавродиева е завършила мениджмънт и хотелиерство, в момента учи история.

Николай Шаламандов

Любопитна подробност е фактът, че днес Общинският съвет ще избира нов управител на УВЕКС. Това ще бъде втори опит водното дружество да се уреди с началник. Предходната сесия на ОбС – Сандански, на която трябваше да се избере нов управител, беше бойкотирана. Очаква се сценарият да се повтори.

„Всичко се прави, за да остане на поста Крум Аргиров”, категорични са санданчани.

Начело на изпитната комисия, която препитва кандидатите за поста, стои Николай Шаламандов. Останалите съветници от ВМРО не идват на заседанията.

Конкуренти на Аргиров са Катерина Кабзималова, която от 10 години е главен инженер на предприятието, както и Николай Донков от Благоевград. Имало и трети кандидат от Ловеч, който бил „отсвирен” от Шаламандов.

„С единия крак Шаламандов върви с Кабзималова, а с другия с Аргиров. Само дано не се разчекне”, коментират санданчани.