Джип нахлу в пернишки магазин след зрелищна катастрофа със смазан в стълб пасат, хората питат: Защо полицията мълчи за инцидента

Влезлият в магазина джип

 

Джип катастрофира зрелищно в Перник, като нахлу в магазин и потроши витрините му. Повече от два дни обаче перничани се питат защо полицията мълчи за станалото буквално на два-три метра от спирката на градския транспорт при „Шахтьор” в посока центъра.

Поломеният търговски обект

Във вторник сутринта първите минувачи и чакащи возило към гарата решиха, че собствениците на разположения в съседство търговски обект просто го развалят. На тротоара обаче имаше огромни петна от масло и оттам тръгнаха и съмненията, че се е случило нещо по-лошо. Малко по-късно стана ясно, че магазинът е бил поломен в понеделник около 21,30 часа при поредния пътен инцидент, предизвикан от безотговорни шофьори. Ударили са се две возила – „Хюндай” и „Фолксваген Пасат”. От удара джипът просто „паркирал” в търговския обект, а колата отлетяла и се забила в близък стълб. Возилата според очевидци са били така жестоко смазани, че се наложило едното да бъде рязано, за да бъде изваден един от пътниците в него. За щастие няма тежко ранени, участниците в ПТП-то се отървали само с охлузвания и стреса от преживяното.

Цяло чудо е, че в момента на ужасяващия удар заради късния час наблизо не е имало пешеходци или хора на спирката. Сега остават много въпросителни, коментират перничани – не само за виновниците за инцидента, а и за мълчанието на служителите на реда. Защото при къде по-дребни случаи те са повече от обстоятелствени. Очевидци на зрелищния инцидент твърдят, че единият шофьор е опитал да направи обратен завой на абсолютно забранено място, а другият трябва сериозно да е превишил скоростта, за да отнесе половината магазин. Неофициално криминалисти подхвърляха, че предполагаемата причина за инцидента са именно висока скорост и неспазена дистанция.