За празника на Перник показаха оръжия и фотоси на 26-и пернишки пехотен полк, кметът Церовска: Всяка лична съдба е част от историята на нашия град

 

 

“26-и пернишки пехотен полк” е името на изложбата, която отваря врати за Деня на Перник, за да си припомним историята. Експозицията е наредена в Регионалния исторически музей. Тя включва фотоси, оръжия и всичко, което фондът на музея има за Първата световна война.

На откриването присъства кметът Вяра Церовска и нейният екип. Сред официалните лица беше и кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

„Всяка малка частица, всяка лична съдба е част от историята на нашия град. Благодаря ви, че толкова ревностно и същевременно достоверно пазите всичките тези лични съдби, защото всяка една е повод да се гордеем“, сподели на откриването кметът Вяра Церовска.

Това е една изложба за геройство и чест, за мъжество и доблест на Пернишкия полк. За да помнят синове, дъщери, внуци и правнуци своите бащи и дядовци, участвали в Първата световна война и дали живота си за България!