Дейвид Давидков продължава да пише новата история на кюстендилския снукър, стигна своя първи финал в родния шампионат

 

15-годишният талант срази на зеленото сукно куп известни имена, отстъпи на финала от Теодор Чомовски

Снукър клуб МАСТЪРС-Кюстендил вече има своя първи финалист в кръг от републиканския шампионат по снукър и това отново е младата надежда Дейвид Давидков. 15-годишният талант продължи да пише историята на този спорт в Града под Хисарлъка, след като преди две седмици достигна за първи път до полуфинал на надпреварата в столицата, а сега бе вече финалист в Пловдив във втория кръг от републиканския шампионат.

„По пътя си Давидков се справи с младата надежда от Мездра Радослав Дочовски след 3-1 фрейма, с един от най-талантливите играчи в България – Спасиан Спасов, след невероятно напрегнат сблъсък и 3-2 и с един от най-добрите състезатели на България в досегашната история на снукъра у нас – Георги Величков, в повече от инфарктен  двубой с 3-2”, коментира треньорът Юлиян Петров.

Именно от щека №1 на България Георги Величков Давидков отстъпи на полуфинала в столицата, но сега успя да вземе реванш. На финала кюстендилецът отстъпи с 4-1 фрейма от Теодор Чомовски.

Другите състезатели от Снукър клуб МАСТЪРС-Кюстендил също се представиха добре. Жан Лаушман победи с 3-0 Атанас Димитров (Пловдив) и с 3-2 Борис Лазарков (Пловдив). В следващия си двубой той отстъпи с 0-3 от Братислав Кръстев. Даниел Младенов се наложи с 3-0 над Александър Георгиев (Мездра), но след това отстъпи с 0-3 Спасиан Спасов (София). Димитър Димитров още в първата си среща загуби с 0-3 от Денис Иванов (Мездра). Със същия резултат Росен Христов бе отстранен от Виктор Гайдов (София), а Юлиян Петров падна с 1-3 от Николай Георгиев (Ямбол).

Във временното класиране след втория кръг Братислав Кръстев води с 410 точки. Толкова има и вторият Теодор Чомовски, а трети и четвърти са съответно Георги Величков и Дейвид Давидков с 390, колкото има и Спасиан Спасов. Всички кюстендилски снукъри взеха точки и са сред първите 27 състезатели.