Разстреляха 25-год. наркодилър Робърт Величков, докато пие кафе в Перник, скоро излязъл от затвора

Робърт Величков

 

Свързват го с Пуйката и Сашо Печения, перничани питат: Убийството има ли връзка с издирваните обирджии на банкомата в Сапарева баня

 

Показен разстрел на 25-годишния наркодилър Робърт Величков окървави Перник. Драмата се разиграла около 3 часа в непосредствена близост до кафе „Малибу” в самия център на областния град и на около 200 метра от сградата на Областната дирекция на полицията.

Мястото на разстрела

Убитият Робърт Величков пиел кафе заедно със свой приятел, когато се чули изстрели и младият мъж се свлякъл на тротоара, а приятелят му хукнал да бяха по съседната уличка, която перничани наричат «Докторската» заради множеството лекарски кабинети по нея. По непотвърдена информация убийците били двама, единият от тях успял да настигне бягащия, когото буквално пребил от бой. Чувало се и как го псува, но младият човек все пак успял да избяга жив. Говори се и за чути викове: „Роби, стани, събуди се”, които вероятно са били на приятеля на разстреляния. Пристигналите на място медици и лекари констатирали смъртта. Трупът е закаран в Съдебна медицина – Перник за аутопсия. По неофициална информация един от куршумите, попаднал във врата, е бил фатален.

Направен е оглед на местопроизшествието и са предприети действия за установяване на извършителите. Вече е изяснено и че жертвата е криминалнопроявен, познат предимно с притежаване и разпространение на наркотични вещества. Убитият Величков е осъждан и е изтърпявал две ефективни присъди за наркотици – едната от 10 месеца, а другата –от година и 2 месеца. Наскоро излязъл от затвора.

Започнато е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Перник и работата по случая продължава.

Робърт е спряган за близък до пернишкия бандит Валентин Кирилов – Пуйката, чиито приближени се издирват вече седмица по подозрение, че стоят зад серията взривове и обири на банкомати от началото на годината.

Според друга теория разстрелният Величков е бил част от групата на Сашо Печения, който наследил част от бизнес с разпространението на наркотици в Перник от друг показно разстрелян през 90-те години наркобос – Райко Кръвта. Екзекуторите все още са в неизвестност. Стресираните перничани пък се питат връщат ли се отново мутренските години в града, има ли връзка разстрелът на Величков с издирваните банкови обирджии, от които до момента няма ни вест, ни кост.