„Беласица“ победи „Свобода“ с 1:0 в Коларово, ще зимува на 12-о място в ЮЗ трета лига

ФК „Беласица“

С ранен гол, отбелязан от 17-годишния талант Георги Спасов, отборът на „Беласица“ се поздрави с победа в последния си домакински мач от есенния дял на първенството на ЮЗ трета лига и вече е 12-и с 22 точки.

Срещата започна с очакван натиск на футболистите на домакините. Атаките пред противниковата врата се редяха една след друга, но липсата на точност в последния пас пред вратата на гостите бе причина да не се отбележи ново попадение. Около 200 фенове се радваха на дързостта и желанието за победа на младите момчета, намиращи се все още в ученическа възраст: Запро Динев, Фейзи Бекташев, Стефан  Назъров и Георги Спасов, а след това и на влезлия в игра в 29-ата минута 16-годишен Владислав Стоилов, който зае мястото на контузения Александър Смилков.

Единственото попадение в срещата стана в 10-ата минута. Тогава Александър Смилков след рейд по десния фланг с отличен пас намери свободния Георги Спасов, който с топовен изстрел от 10 метра изпрати топката неспасяемо във вратата на „Свобода“ (Пещера) за 1:0.

В 14-ата минута бързият Запро Динев след рейд по десния фланг насочи топката умело към Георги Спасов в наказателното поле на гостите, но младият нападател, вместо да скъса мрежата от два метра, изпрати топката високо над напречната греда.

Втората част премина също в половината на гостите. В 50-ата минута играещият за последен път с фланелката на „Беласица“ Марти Таушанов центрира от ъглов удар кълбото в наказателното поле на гостите и там включилият се Валентин Костов с глава не успя отблизо да простреля вратаря на „Свобода“. Пет минути по-късно влезлият в игра опитен футболист на гостите Явор Въндев прехвърли майсторски вратаря на „Беласица“ Кирил Георгиев, но кълбото за щастие прелетя над напречната греда в аут. В 65-ата минута Марти Таушанов бе повален в наказателното поле на гостите, но привърженици на „Беласица“ и зрителите на мача останаха огорчени, след като главният съдия не видя нарушение за отсъждане на дузпа. До края на срещата преобладаваха единоборствата на терена от страна на футболистите на двата отбора и до нов гол не се стигна.