Съдът в Кюстендил отхвърли икономическата експертиза по делото за имуществото на Братя Галеви

Адв. Йонко Гергов: Делото е на финала, очаква се още един разпит на свидетел, който е в чужбина

Окръжен съд-Кюстендил не прие съдебно-икономическата експертиза, изготвена от вещите лица по делото за конфискация на незаконно придобитото имущество на Братя Галеви и техните съпруги, което се води от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Братя Галеви

Вещите лица ще трябва да изготвят допълнение към експертизата, в което да отговорят на редица поставени въпроси по време на днешното заседание. “Те не можаха да отговорят на важни въпроси, не само на защитата, но и на представителите на комисията”, каза за „Дарик” адвокат Йонко Гергов, който защитава интересите на Ангел Христов и семейството му. Той допълни, че делото е пред своя финал, като се очаква още един разпит на свидетел, който е извън пределите на страната.
Делото се води вече близо 5 години, започна на 6 февруари 2013 г., като следващото заседание ще е през месец май 2018 г.

Делото е заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и засяга луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.