Шефът на ЛС в Кюстендил д-р Пл. Симеонов обвини в рекет колегите си уролози д-р З. Георгиев и д-р Н. Стоянов

Д-р Пл. Симеонов

 

Всичко тръгва с искането на Симеонов синът му да ползва общо помещение на тримата за кабинет, Ники, братко, дотука ли стигна, да рекетираш детето, което си кръстил?, обърна се към Стоянов Пламен Симеонов

 

Шефът на Лекарския съюз в Кюстендил д-р Пламен Симеонов обяви двамата си секретари – уролозите д-р Здравко Георгиев и д-р Николай Стоянов, който даже е негов кум, в изнудване и рекет.

Д-р Здравко Георгиев

Тримата управляват дежурен кабинет, който извършва доболнична помощ по време на празници и сред работното време на джипитата. Двамата уролози участват с медицински център „Кюстендил”, а Симеонов с АПМП-ИП „Скаймед” ЕООД. Симеонов твърди, че Георгиев и Стоянов го принуждавали да им брои 10 000 лв., което на практика означавало да фалират неговото дружество. Всичко започнало с молбата на Симеонов синът му да ползва кабинет, поверен иначе на триото.

Д-р Николай Стоянов

Както в. „Вяра” писа, д-р Симеонов обяви гладна стачка и се заключи в кабинета си. Публикуваме едно към едно писмото, което той изпрати до редакцията на вестник „Вяра”.

„С настоящото бих желал да ви информирам как станах жертва на двама наши колеги, слезли на нивото на ало измамниците, само че облечени в бели престилки. Те разполагаха с помещение в сградата на стоматологичната поликлиника, което използваха за архив и бяха нахвърляли в него какви ли не боклуци. С тях съвместно извършваме дейност по структурата „Дежурен кабинет” чрез тяхното дружество МЦ „Кюстендил” и моето АПМП-ИП „Скаймед” ЕООД, а печалбата разделяме поравно. Помолих ги да ми отстъпят помещението (общинска собственост) за зъболекарски кабинет на моя син, при условие че аз ще им поема разходите на архива и ще го преместя на третия етаж, както и твърда печалба от 200 лв. за МЦ. Те се съгласиха и казаха за срок само от три години. След този период трябва да го освободя поради дипломиране на гастроентеролог, с когото имали уговорка да работи към МЦ (думи, казани от ало измамника З.Г.). Съгласих се и им обещах, че след третата година направените подобрения остават за тях. Надявах се през този тригодишен период нещата да потръгнат добре и да преместим кабинета в собствено помещение, тъй като цените на имотите в Кюстендил са много ниски и предлагането е много голямо.

Когато кабинетът беше готов с вложени в него над 35 000 лв., получих обаждане от ало измамника Н.С, че условията вече са променени. Той ме посъветва да приема условията, тъй като другият ало измамник, бил много голям бизнесмен и ако откажа, синът ми няма да може да ползва кабинета. Останах вцепенен и ми причерня пред очите. Няма да ви кажа как съм се чувствал, докато получа следващото обаждане, и не искам да си спомням за този кошмар. След два дни бях уведомен, че: Трябва да променим размера на печалбата в съотношение 75% МЦ, 25% „Скаймед”, или загуба в левова равностойност 600 лв.

  1. Задължава се „Скаймед” да заплаща архивното помещение заедно с прилежащите части, вода, ток и отопление средномесечно 200 лв.
  2. Помещението, в което е зъболекарският кабинет, вода и т.н – 220 лв.
  3. И трябва да платя (рекет) на ръка сумата от 3860 лв., като компенсация, която МЦ е заплатил две години назад за наем на този кабинет, изчислено от общата ни счетоводителка, която стана свидетел на падението на българския лекар, превърнал се в ало измамник.

Това беше като гръм от ясно небе за мен, съгласих се, защото бях до стената, пък и едно дете имаме, знаете, за децата всичко правим и искаме да са до нас. Няма да забравя как жена ми му викаше: „Жоренце, маменце, няма да ходиш в чужбина, ние с татко ти ще ти направим хубав кабинет, нали знаеш колко те обичаме, татко ти ще ти помогне”. Но те не знаеха, че таткото е попаднал в желязната прегръдка на рекета и корупцията, за които няма колеги, приятели близки и роднини, и че неговите нощи са станали безсънни.

Д-р Грозев, това обаче не им стигна, към днешна дата от счетоводната справка, за месец 10 и 11 се вижда, че съм похарчил 5230 лв., и то само за хонорари на медицинските работници. Заедно с разходите по осигуровките и консумативите сумата надвишава 6800 лева. Като прибавим и сумата от 2704лв., която трябва да изразходвам за хонорари през м.декември до 25-о число (дата, на която получавам превод от МЦ, а това е Коледа), сумата става 9504 лв., което на практика е фалит за дружеството, което управлявам.

Д-р Грозев, тези хора ме накараха да прося от собственото ми дете, за да се разплащам с лекарите и сестрите в дежурния кабинет. Последния път синът ми ме посрещна с думите: „Тате, пак ще ми искаш пари за този кабинет”, а аз го успокоих с думите: „Тате, този път кумът ми е обещал аванс и ще ти върна паричките”. След два дни разбрах, че не аванс, а с подписа си в платежното ми е наложил наказание с 500 лв.

Д-р Грозев, знаете ли кои са тези наши колеги? Това са д-р Здравко Георгиев и Вашият приятел д-р Николай Стоянов и мой кум.

Извикайте го, погледнете го в очите и го питайте:

Ники, братко, дотука ли стигна, нали беше председател на РК на БЛС ?

Искам Етичната комисия на БЛС да се заеме с този случай. Ще настоявам на предстоящия събор на БЛС да им се отнемат лекарските права. Всичко това е лесно за доказване, именно:

  1. Архивът на МЦ „Кюстендил” се намира в помещение, наето от „Скаймед”, и наема към Общинска фирма „Пазари” се заплаща от д-р Пламен Симеонов в размер на 200 лв. месечно.
  2. Анексът, подписан м/у МЦ и „Скаймед”, предхожда освобождаването на помещението от МЦ, в което се намира стоматологичният кабинет – разлика от няколко дни. Същият ощетява ръководеното от мен дружество с 600 лв. месечно.
  3. За стоматологичния кабинет също тече наем от средно 210 лв. към ОП „Пазари” .
  4. Сумата от 3860лв. (чист рекет) за минали загуби на МЦ „Кюстендил” беше изчислена от общите ни счетоводителки Ива и Валя и те станаха свидетели на това долно изнудване, подписването на анекса и падението на българския лекар в калта.

Общо месечната сума, по т.1, 2, 3 без еднократния рекет по т. 4 възлиза на 1010 лв., или 210 реален наем и 800 лв. месечен рекет за младия зъболекар.

Д-р Грозев, попитайте Вашия Ники, на когото всеки път му изпращате поздрави: „Ники, братко, дотука ли стигна, да рекетираш детето, което си кръстил?”

Д-р Грозев, като хирург, моля Ви, помагайте този тумор, настанил се в организма на БЛС, да бъде отстранен!

МОЛЯ ВИ, ПОМАГАЙТЕ!!!”

Копие от писмото е изпратено до министъра на здравеопазването, председателя на Българския лекарски съюз д-р Грозев и др.