Президентите на Русия Владимир Путин и на САЩ Доналд Тръмп са обсъдили по телефона редица въпроси, сред които ядрения проблем на Корейския полуостров. Инициативата е била на американската страна, обсъдени са били актуални въпроси от двустранните отношения, както и положението в кризисни точки с акцент върху регулирането на ядрения проблем на Корейския полуостров, уточняват от Кремъл.

Тръмп е благодарил на Путин за изказването, което руският държавен глава направи вчера на годишната си пресконференция за силния икономически растеж на САЩ, допълва Белият дом.

„Президентът Тръмп благодари на президента Путин за признанието му на високите икономически показатели на Америка“, се посочва в изявлението.

Двамата държавни глави са обсъдили и начините, по които биха могли да работят заедно срещу ядрената и балистична програма на Северна Корея, и са се договорили да поддържат контакти.

Вчера Путин каза пред повече от 1000 журналисти от цял свят, че, „ние обективно виждаме някои достатъчно сериозни постижения даже за този неголям период от време, през който Тръмп работи“.

„Вижте ръста на пазарите – това говори за доверие на инвеститорите към американската икономика, а следователно и към действията на президента в тази сфера“, изтъкна руският президент.

Путин обаче отбеляза, че президентът на САЩ не е в състояние да изпълни някои от предизборните си обещания, в това число и по отношение на Русия, заради вътрешни ограничения в самите САЩ.