Шеф на ДАИ завел подчинените си да видят как е в затвора, понижиха го в длъжност за 6 месеца

Част от служителите на ДАИ в Пазарджик изпаднали в нервен срив от преживения стрес

 

Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев провел “изнесено обучение” на подчинените си в местния затвор, като превантивна мярка срещу корупцията.

Заради възпитателната акция Добрев е понижен в длъжност за 6 месеца, той обжалва наказанието си пред Административния съд и печели, съобщи Дарик.

На 8 юни Добрев завел за провеждане на инструктаж в затвора в Пазарджик подчинените си, които били на работа този ден. На входа им били взети личните карти и мобилните телефони, след което били вкарани в килиите, разказват участници в сценария. Гостите били съпроводени от надзиратели, а докато вървели по коридорите, били обсипани с подмятания, обиди и подигравки от пандизчиите. Шефът на Областния отдел „Автомобилна администрация“ допълвал шока с намеци, че това чака всички нарушители на закона и престъпници.

След нетрадиционната мярка срещу корупцията част от служителите на ДАИ в Пазарджик изпаднали в нервен срив от преживения стрес.

Според Добрев никой не е принуждаван да ходи в затвора, а служителите са посетили само една килия, преди да обсъдят състоянието на „Автомобилна администрация“ и последните арести за корупция.