Петър Попангелов и „Росиньол“ подариха екипировка на двата детски ски клуба на „Бороспорт“

dav

 

Петър Попангелов, почетен председател на фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“, и престижната спортна фирма „Росиньол“ направиха дарение за бъдещите звезди в алпийските ски от Самоков. Ски клубовете „Чамкория“ и „Боровец“, които са спонсорирани от “Бороспорт”, получиха екипировка от „Росиньол“ с пожелание за успешен сезон и много победи по пистите. Изпълнителният директор на “Бороспорт” Георги Кочов изрази увереност, че ските в Самоков ще продължат да се развиват и в близко бъдеще ще дадат новата звезда на България в този спорт.

Инициативата за дарението е на най-успешния български скиор Петър Попангелов. Той връчи пособията на треньорите на двата клуба с обещание да помага и занапред:

– „Росиньол“ подкрепя ски спорта в Боровец от години – каза Петър Попангелов. – През тази зима фирмата за десети път ще осигури наградите за състезанието в алпийските ски за купа “Петър Попангелов-старши”. Надпреварата се провежда през март и е за деца от 6 до 12 години. Надявам се тази зима медалите да отидат при скиорите от клубовете „Чамкория“ и „Боровец“, които ще карат с „Росиньол“. Благодаря на шефа на веригата магазини SLS Стоил Стоилов, който за пореден път показа, че подкрепя алпийските ски у нас и помага на бъдещите ни звезди в този спорт.