(ВИДЕО) Шеф в НАП е прострелян в колата си в центъра на София

 

Данъчният е в критично състояние, с реална опасност за живота

43-годишен данъчен служител е бил прострелян в понеделник сутринта на улица “Дунав” в София.

Мъжът бил причакан от нападателите си на метри от входа на детска градина. Той бил в личния си автомобил, когато по него била открита стрелба. Най-вероятно е стреляно с пистолет почти от упор, съобщи директорът на Столичната полиция старши комисар Ивайло Иванов.

От Националната агенция за приходите потвърдиха информацията, че простреляният е техен служител. Става въпрос за началника на отдел “Фискален контрол” Иво Стаменов. Срещу него не е имало заплахи.

Състоянието на простреляния е тежко. Той е откаран във Военномедицинската академия с една по-сериозна рана в лявата част между рамото и гърдите. В момента полицията работи по абсолютно всички версии за стрелбата – от поръчково покушение до лични мотиви, обясниха още от полицията.

Районът на стрелбата бе отцепен от полицията. Очевидци разказаха пред БНР, че са чули три изстрела. Сигналът е получен около 8.40 часа в СДВР. Това е втори подобен случай за по-малко от 12 часа в столицата.

В неделя вечерта мъж беше прострелян с пистолет след скандал в жилищен блок близо до сградата на Шесто РПУ.

Това съобщиха от пресцентъра на ВМА, където той е настанен за лечение. Ето и цялото съобщение от ВМА:

“Във връзка с постъпили запитвания за състоянието на 43-годишен мъж, приет във ВМА тази сутрин с огнестрелно нараняване, Ви уведомяваме, че пациентът е в тежко критично състояние, с реална опасност за живота. Има поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта. Пациентът все още е в хеморагичен шок, въпреки прелетите 16 сака кръв и още толкова плазма”.