Община Симитли спечели 4 млн. лв. по проекти за нов площад, училищен двор и физкултурен салон в СУ “Св.св. Кирил и Методий“

Нов площад, училищен двор и физкултурен салон ще има в община Симитли, след като общината спечели 4 милиона за два проекта, съобщиха от администрацията на кмета Апостол Апостолов.

Основен ремонт на двора на СУ “Св.св. Кирил и Методий“ и на физкултурния салон на гимназията ще бъде направен по единия проект, който е на стойност 2 милиона лева.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов подписа договора по Подмярка 7.2. Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктури от Мярка 7 Основни услуги и обновяване на селата в селските райони от програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година.

Така учениците в Симитли ще могат да се радват на нов двор и зала, обновени по спечеления проект. Още два милиона лева бяха подсигурени за общината, след като кметът Апостолов подписа още един договор по проект, финансиран от държавния бюджет. Финансирането е за реновиране на площадното пространство на град Симитли.