Отборът на „Маска ленс” от Благоевград спечели коледния турнир по футбол за купата на Община Петрич, „Комиците” са втори

 

Отборът на „Маска ленс” (Благоевград) спечели коледния турнир по футбол за купата на община Петрич. Петричкият отбор „Комиците” се класира втори. Над 600 зрители проследиха финалите на Коледния турнир по футбол, провел се в зала „Арена Петрич”. В редовното време финалът между „Комиците” и „Маска Ленс” завърши при нулево равенство. След изпълнението на дузпи благоевградчани се наложиха с разлика от един гол. На трето място се класира „Дълбошница”, а на четвърто „Турист”.

Наградите – купи, медали и парични поощрения, връчиха официалните гости на турнира: кметът Димитър Бръчков, председателят на Общински съвет Георги Тренчев, Кирил Десподов от ЦСКА и Лили Костова – шампион по футбол за жени в Полша. Отборите, които се класираха на трето и четвърто място обявиха, че ще дарят своите парични награди. Купата за феърплей на терена, организаторите връчиха на отбор „Мадара”, а наградата „Отбор на публиката” беше за „Масив атак”. В коледния турнир по футбол за купата на Община Петрич бяха раздадени и три индивидуални награди.

Приза за най-добър вратар получи Иван Назъров от „Вега”, а наградата връчи националният страж , родом от град Петрич -Благой Макенджиев. Призът „Голмайстор на турнира” беше връчен на Петьо Динков от „Комиците”, който реализира 12 точни попадения в турнира, а призът „Най-добър играч” заслужи Денислав Токов от „Турист”. Кметът Димитър Бръчков поздрави участниците в турнира за коректния тон на терена и пожела традицията да се запази и развива през годините.

В турнира тази година записаха участие общо 24 отбора от град Петрич, селата на община Петрич, от град Сандански и град Благоевград. Зрителите на финала на турнира имаха възможността да проследят и демонстративен мач между детските формации на ОФК „Беласица” и ФК „Хлапетата”.

За доброто настроение се погрижиха възпитаници на Общински детски комплекс, на НЧ „Братя Миладинови -1914” и на ВС „Сгушена звездица”.