Валентин Илиев – спортист № 1 на Самуилово за 2017 година, за най-добър треньор бе признат Георги Гавазов

 

Деветгодишният борец Валентин Илиев бе избран за Спортист на годината на ФК „Калабак” (Самуилово), община Петрич. За най-добър треньор бе признат Георги Гавазов. За най-добър нападател бе обявен Диего Александров, най-добър защитник – Слави Рупелов. Награда за най-добър вратар получи общинският съветник Георги Стоилков.

  Диего Александров

Велик Кличуров получи наградата за най-добър моторист. Отличени бяха всички състезатели на СКМ „Калабак“, мотористите Александър Тасев, Кристиян Толев, Димитър Илиев, Георги Илиев, Петър Илиев, Стойчо Филатов и Димитър Грозданов.

Грозданов е предложението на „Калабак“ за спортист на годината на община Петрич. Той има 4 подиума с две втори места на европейски състезания, 4 подиума на републиканския шампионат, и 12 втори места в традиционните шампионати. Грозданов е четвърти в крайното класиране на европейски състезания, и трети в класирането на републикански състезания.

На церемонията бе показан и първият мотор на „Калабак“, с който децата от отбора ще провеждат тренировки по мотокрос. Моторът е осигурен от футболния отбор „Левски“ – София и Община Петрич. Присъстваха и представителите на Общината Георги Георгиев и Нако Манастарлиев.

Кметът на Самуилово Кирил Стоянов получи наградата за най-добър организатор на традиционните състезания по мотокрос от клубовете в Югозападна България. Стоянов получи статуетката с мотор от ръководителя на мотоклуба „Моторейсинг“ – Симитли Димитър Тасев.

Самуилово получи от Общината и федерацията по футбол цял арсенал мрежи, флагове и футболни топки.