Новият зам. областен управител д-р Матей Попниколов се заема с изработването на здравна карта в област Кюстендил

 

Попниколов ще отговаря за енергетиката, информационните технологии, здравеопазването, инвестиционните дейности, културата и образованието, каза при представянето му губернаторът Янев

 

Дупничанинът д-р Матей Попниколов бе представен официално пред администрацията като новия зам. областен управител на Кюстендил. Той заема мястото на досегашния зам. областен управител Радослава Чеканска, която миналата седмица положи клетва като народен представител. Попниколов е назначен със заповед на премиера Бойко Борисов.

„Познати са ми абсолютно всички структури в област Кюстендил, както и колегите, които работят в региона. Надявам се, че чрез професионалния си опит ще мога да допринеса за здравеопазването в областта, както и в другите сфери, които г-н Янев ми е възложил. Аз съм член на Областната здравна комисия, която изработва Областната здравна карта, и която е много важна за цялостната организация на здравеопазването в област Кюстендил. Това е първото нещо, което предстои да направим в кратки срокове и ще бъде приоритет за мен. Смятам, че от опита си като хирург съм един колективен играч, който добре работи в екип. Тясно свързан съм и със спорта като администратор и като лекар на спортен клуб „Марек“ в гр. Дупница“, сподели Матей Попниколов.

Областният управител Виктор Янев представи официално новоназначения Матей Попниколов. „Той е добре познат в региона. Има медицинско образование и практика като лекар, както и дългогодишен административен опит. Вярвам, че много бързо ще се адаптира към задълженията си като заместник областен управител. С моя заповед Попниколов ще отговаря за провеждането на държавната политика на регионално ниво в областта на енергетиката, информационните технологии и съобщенията, здравеопазването, инвестиционните дейности, културата, образованието, младежките дейности и спорта. Пожелавам му успешна работа“, каза областният управител Виктор Янев.

Своя 30-годишен професионален опит д-р Попниколов стартира като лекар в Центъра за спешна медицинска помощ в град Дупница, а след това до 2009 година работи като завеждащ хирургично отделение в двете многопрофилни болници за активно лечение в Дупница. През 2010 година е назначен за директор на РЗОК – Кюстендил, а 4 години по-късно отново работи като завеждащ хирургично отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – гр. Дупница. От 1999 г. до 2004 г. е председател на РК на БЛС – Кюстендил, а към момента е член на Управителния съвет на колегията. Матей Попниколов е 4 мандата общински съветник.

Чуйте звуков файл от представянето на д-р Попниколов ТУК.