Краси Анев намери място място в топ 25 на масовия старт в Руполдинг, Германия

Националът Красимир Анев постигна второто си най-добро класиране за сезона в старт за Световната купа. 30-годишният самоковец финишира 22-и в масовия старт на 15 км в германския зимен център Руполдинг. Анев допусна по една грешка във второто и третото си влизане на рубежа и с 18 повалени мишени от 20 възможни пресече финалната линия на 1,30 мин зад победителя Йоханес Тингес Бьо от Норвегия, допуснал само 1 грешен изстрел. Втори остана лидерът в генералното класиране Мартен Фуркад от Франция с два пропуска, а трети – изненадата Антонен Гигона (0).
Последната надпревара от 5-ия кръг за Световната купа бе белязана от високи стойности в стрелбата, но въпреки това Краси Анев успя да изпревари 8 опоненти от топ 30. Така спортист № 1 на Самоков за 2017 година излезе временно на 49-а позиция в класирането с 56 точки, въпреки че пропусна половината състезания, а в началото на сезона имаше и здравословни проблеми.
Следващият кръг в италианския курорт Антхолц-Антерселва предвижда спринт, преследване и нов масов старт. Спортната проява е на 19, 20 и 21 януари – петък, събота и неделя.