Школският шеф Марин Никодимов откри изложба с 18 сурвакарски маски от стъкло в Перник

 

Кметът Вяра Церовска: Създавате неповторима атмосфера и правите града ни по-привлекателен

 

18 сурвакарски маски от стъкло красят фоайето на хотел „Струма“ в Перник. Красивите пана са направени от възпитаниците на ателието по приложни изкуства към ОУ „Темелко Ненков“. Експозицията беше открита от директора на учебното заведение Марин Никодимов, който сподели, че тази инициатива се реализира за трета поредна година.

На официалното събитие присъстваха кметът на община Перник Вяра Церовска, нейният заместник по образование и култура Севделина Ковачева и кметът на кв. “Изток“ Емил Костадинов.

„Мили деца, благодаря ви, че за поредна година показвате своите творчески умения. Включвате се винаги по един истински и красив начин, защото всичко това показва вашето въображение и правите празника „Сурва“ по-пъстър. За поредна година създавате невероятна атмосфера и правите града ни по-желан за гостите“, с тези думи се обърна към младите творци кметът Вяра Церовска.

Тя изказа специална благодарност и към ръководството на учебното заведение, че успяват да задържат енергията на учениците в толкова красиви идеи.

Възпитаниците на ателието бяха приветствани и от зам.-кмета Севделина Ковачева, която не скри, че без този колорит и прекрасен цвят празникът Сурва няма да е същият.

Учениците на ОУ „Темелко Ненков“ ще вземат участие и в Мечкарницата за маски, както и в маскарадното дефиле „Сурвакариада“.