В знак на доброто сътрудничество и разбиране треньорът на „Миньор” (Чикаго) Емил Миланов връчи специални плакети на кмета на Перник Вяра Церовска

 

Треньорът на „Миньор” (Чикаго) Емил Миланов връчи специални плакети на кмета на община Перник Вяра Церовска и зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов в знак на доброто сътрудничество и разбиране. Те не скриха възхищението си, че кметският екип ги е уважил и им е връчил награда за Спортист на годината в края на 2017 година. 

„Това отношение много ни развълнува и решихме по този начин да си върнем жеста“, сподели Миланов и каза, че от следващата година Сурва ще бъде пренесена в американския град Чикаго.

Кметът Вяра Церовска благодари на спортистите и каза, че за нея е чест да се срещне с толкова сериозни и отговорни българи, които носят в сърцето си Перник.

„Това е едно признание за патриотизъм и трудолюбие, бъдете здрави и продължавайте все така успешно“, каза градоначалникът. 

Тимът в Чикаго е създаден преди 10 години и по регистрация повтаря името на пернишкия отбор. Към момента е най-силният отбор на българи извън страната и играе в третата полупрофесионална лига в Щатите, сподели Миланов.

Той и Церовска обсъдиха идеята за приятелския мач и очертаха и други перспективи за сътрудничество. Пернишката градоначалничка поддържа и лични контакти със създателя на отбора в Чикаго Николай Василев, бивш борец от Перник.

Още преди година са започнати постъпки за побратимяване на Перник с район на Чикаго, където живеят най-много българи и се очаква това да се осъществи скоро със съдействието на новия български консул в Чикаго.