Областният управител на Перник във форум, посветен на Европа И. Соколова участва в работна закуска на фондация «Конрад Аденауер»

Ирена Соколова сред участници във форума

 

Областният управител на Перник Ирена Соколова участва в работна закуска под надслов „Едно ново начало за Европа“, организиран от фондация „Конрад Аденауер». Лектори на събитието бяха министърът за българското председателство на ЕС Лиляна Павлова и Дейвид МакАлистер, депутат в Европейския парламент, председател на комисията по външни работи на ЕС.

Основно бяха застъпени приоритетите на Българското председателство и темата за сигурността, стабилността и свързаността в рамките на съюза. Дискутирано беше предизвикателството „Брекзит“, като министър Павлова изтъкна, че запазването на единството на 27-те членки е от ключово значение за Председателството и Европа.

Обсъдена беше и темата за релокацията, по която се работи в период от вече 4 председателства. Павлова заяви, че правителството предлага компромисен модел и че с промените в Гл.7 се търси по-добро решение и те ще доведат до подобряване на ситуацията, продължавайки посоката на Българското председателство да бъде честен посредник и балансьор.