Съветниците бистрят стратегии за младежите и физическото възпитание в Самоков

Планове, стратегии и отчет ще приемат ударно самоковските съветници на сесия в четвъртък. Съветници споделиха, че според техните вещания всички докладни на кмета Георгиев ще минат и ще се гласуват с одобрение, защото са единици тези, които имат смелостта да кажат нещата в прав текст. Съветниците ще гласуват със „за“ и отчет на шефката си, председателя Силвия Стойчева. Отчетът е за дейността на Общинския съвет за периода юли 2017г. – януари 2018г. През постоянните комисии мина и представената от кмета Вл. Георгиев докладна записка за Годишна програма за развитие на туризма. Има съветници, които считат, че програмата има пропуски. През комисиите документът получи 4 гласа „за” и 1 „въздържал се”.

Администрацията ще предложи и друг документ за одобрение. Става реч за Общински план за младежта на община Самоков за 2018 г. Общинска администрация иска приемането и на проект за «Стратегия за развитието на физическото възпитание и спорта в община Самоков за периода 2018-2023 година». През Постоянната комисия документът получи 2 «въздържал се» и 1 «против».

До в. «Вяра» стигна информация, че към кмета Георгиев ще има доста питания. Те са внесени от най-активните съветници, сред които са Васил Зашкев и групата на ГЕРБ