Дубъл от бронзови отличия за самоковските биатлонисти след държавното на Боровец

Домакините изпъкнаха с две качвания на стълбичката на победителите.

Държавният шампионат по биатлон за момчета и момичета старша възраст и юноши и девойки младша възраст донесе много радост за състезателите на „Боровец”.

Проспериращият биатлонист на клуба Георги Петров спечели единственото индивидуално отличие за домакините, завършвайки трети в спринта при момчетата до 14 години. Неговите съотборници Павел Змияров, Доброслав Борисов и Деян Разложки също се пребориха за бронз в щафетата при юношите до 16 г. Малко не достигна на Здравко Пенев пък да се качи на подиума в спринта при юношите до 16 г. Той остана четвърти, с минимално изоставане от топ 3.

„Независимо, че изпусна медал, резултатът на Здравко е добър за него. Той все пак за първи път стреля от положение прав, а и от тази година се състезава в по-горната възрастова група”, отбеляза след финала наставничката на отбора Вася Йорданова.

Иначе за пореден път състезатели и отбори изразиха удовлетворението си от предоставените им от организаторите условия, макар моментните пориви на вятъра да изиграха лоша шега на част от спортистите.