Областния управител на Перник Ирена Соколова на дискусия “Жените в съвременното общество”: Само обединени може да защитим правата си

Ирена Соколова в дискусията «Жените в съвременното общество»

 

 

Сградата на Европейската комисия събра лидери на национални и чуждестранни женски движения, женски партийни организации, представители на неправителствени организации, общественици. В качеството си на национален лидер на женската организация на най-голямата партия в страната, официален гост на събитието беше и областният управител на Перник Ирена Соколова.

Заедно с председателя на ЕНП-жени Дорис Пак, споделиха мнения и виждания за лидерските умения на съвременните жени, за трудностите пред нежния пол  и равнопоставеността им с мъжете.

“Щастлива съм, че този дебат поставя на дневен ред дълбокия смисъл за това какво може да направи жената с изначалната си същност на създаваща, раждаща, отглеждаща, да провежда бъдещето – Жената като бъдещето. Имайки  претенцията, че сме тези, които могат да го създават, то тогава трябва да можем да управляваме процесите достойно и с грижа. Поставяйки си тази задача, само обединени можем да защитим правата си, желанията, територията, смисъла да създаваме ”, сподели Соколова.