Президентът като физкултурник – извъртя коремно пред командосите

 

Президентът Румен Радев използва посещението си в 68-а бригада „Специални сили”, за да демонстрира физически качества. Под погледа на командосите той скочи на лоста и направи коремно набиране.

В началото на посещението си Радев мина пред строя и поздрави войниците. След това командосите му показаха най-новото си въоръжение – автомати и автоматични оръжия за близък бой със заглушител, които гостът оцени много високо.

Радев попита един от бойците: Ако сега трябва да атакуваш една къща с терористи, кое оръжие ще избереш?

Униформеният веднага му отговори, че ако го спуснат направо пред къщата, ще избере къс автомат със заглушител, а ако е в гората, ще вземе калашник, съобщи вестник “Марица”.

Президентът видя и специалния статив, с който парашутистите ще тренират скокове, и разговаря с една от дамите под пагон в бригадата. Не се разбра какво точно си казаха двамата, но Радев изведнъж се метна на първата висилка и направи коремно без никакво предупреждение за домакините и охраната си.

Всички демонстрираха страхотни умения и за мен към нашите специални сили трябва да има специални отношения, защото тук служат българи, за които понятията дълг, чест, патриотизъм не са празни приказки, а ежедневие, каза за БТА след демонстрациите президентът.

Според него трябва да се направи така, че „Специални сили” да бъдат нашето стратегическо оръжие.

На въпрос какво им трябва, Румен Радев отговори – много по-добри условия и за спорт и мисля, че трябва да се започне с една подходяща спортна зала и тотална промяна на сградния фонд.

Според държавния глава битовите условия трябва да съответстват на тежестта на тренировките и подготовката им за тази професия. Не на последно място президентът посочи, че трябва ново оборудване и най-важното – лична мотивация и издигане на социалния статус.