Борис Пейчинов от Райово изчезна безследно в гората, местните: Конят му 12 ч стоял в ледената река, каруцата е разбита

 

Дядото се издирва от 50 полицаи, доброволци и горски, на помощ идват и водолази

 

83-годишният Борис Пейчинов от самоковското село Райово изчезна безследно. Около 50 души – горски, полицаи и доброволци, участват в издирването му. Очаква се към тях да се присъединят и водолази. Според една от версиите на хората от селото Борис Пейчинов отишъл в гората към 10 часа сутринта с коня и каруцата да сече дърва и не се върнал до вечерта. Близките подали сигнал до полицията в сряда около 16.30 часа. Веднага след като е подаден сигнал на 112 целият наличен състав на Районното полицейско управление в Самоков бил вдигнат под тревога. Самоковската полиция организирала необходимите оперативно-издирвателни мероприятия, но до момента няма и следа от Пейчинов. Полицаите и горските служители обходили за часове над 12 км от поречието на Палакария. Групите за издирване минали от Райово през село Широки дол и до вилна зона Мечката. На полицията помагали служители от ДГС – Самоков, от Общинското лесничейство, хора от селото и други. Районът се обхождал пеша и с високопроходими автомобили. Търсенето продължи вчера втори ден. Проверени са местата в района на селото и други места.

По данни на местните Борис е изключително трудолюбив, много жизнен и енергичен. Навремето работил в текстилното предприятие „Самоковска комуна“. Жители на селото разказват, че и предишния ден забелязали Борис да тръгва към гората с каруцата. В сряда жители на селото го видели да се запътва към гората и прекосил река Палакария. Вчера до редакционното приключване на броя Пейчинов не бе открит, макар издирването да продължаваше.

Жители споделиха пред в. “Вяра“, че конят е открит в реката на 100 метра от къщата на дядо Борис и според тях е престоял в ледените води 12 часа. Хамутът му бил оплетен в храсти и коренища в реката. Намерени са и останки от каруцата.

Според една от версиите Пейчинов искал да мине през Палакария, но каруцата се преобърнала. Реката обаче в момента е доста пълноводна заради топенето на снеговете. От полицията заявиха, че издирването продължава и призовават всички, които имат информация за издирвания, да се обадят на телефон 112 или да сигнализират в най-близкото Районно управление.

В петък в издирването ще се включат и водолази.

Лиляна и Борис Пейчинови имат син и дъщеря, които живеят в Самоков.