Ивайло Стоянов откри сезона с второ място на държавното по тенис за ветерани в София

Стоянов (вдясно) се представи на ниво след 4-месечно отсъствие от корта.

Самоковският ас бе спрян на финала от опитния Даниел Шопов след 3:5, 1:4

С второ място и вицешампионска титла стартира новия сезон в тениса ракета № 1 на Самоков Ивайло Стоянов. Асът игра финал на държавното първенство за ветерани в столицата, в група 35+. В битката за трофея Стоянов отстъпи на бъдещия първенец Даниел Шопов след здрава битка и 3:5, 1:4.

Иво имаше труден съперник и на полуфинала, където надигра добре познатия си съперник Адриан Стоименов. Двамата предложиха истинско зрелище на феновете, като възпитаникът на ПГ „Константин Фотинов” в рилския град триумфира след 75 минути игра на корта с 4:0, 2:4, 10:7.

Най-удобният противник на Ивайло бе на четвъртфиналите, там той премина без проблеми през Асен Каракашев – 4:1, 4:1 за по-малко от час.

„След четири месеца без тенис трудно можех да се надявам на нещо повече от този турнир. Доволен съм от себе си – тялото ми реагира добре на натоварването, но истината е, че доста се поизморих. Това обаче не ме притеснява, тепърва ще навлизам в ритъм”, сподели след края на спортната проява на кортовете на „ДЕМА” вицешампионът, който бе зарадван от организаторите със стилна сребриста купа и куп пожелания за още много медали и трофеи през годината.

Следващото състезание, в което Иво Стоянов ще вземе участие, е традиционният великденски турнир в Правец. Надпреварата, която е на твърди кортове, ще се проведе на 7 април, а любопитното е, че Ивайло спечели последното издание на турнира след отлична игра и нито един загубен сет.