„Нефтохимик 2010“ победи и в третия мач „Пирин“ (Разлог) и е на финал, очаква победителя от двубоя ЦСКА – „Монтана“

 

Волейболистите на „Нефтохимик 2010“ (Бургас) победиха като гости „Пирин“ (Разлог) с 3:0 (29:27, 25:20, 25:15 ) в третия мач между двата тима от полуфиналните плейофи в Суперлигата при мъжете, който се игра в благоевградската зала „Скаптопара“. Така бургазлии спечелиха категорично серията с 3:0 успеха и се класираха за финал в първенството. С това шампионите ще защитават титлата си от миналия сезон, като ще преследват второ поредно злато в Суперлигата. Съперник на финала ще им бъде победителят от другата полуфинална серия между отборите на „Монтана“ и ЦСКА.

Бургазлии не допуснаха изненади, като затвориха мача в три гейма. Волейболистите на „Пирин“ стартираха много нахъсано и направиха добро начало, като диктуваха играта в първия гейм. В решителните минути „Пирин“ водеше с 23:20, но не успя да затвори гейма и да поведе в резултата. Със силен начален удар гостите пробиха посрещането на съперника и изравниха играта. В най-важните  моменти шампионите показаха своята устойчивост и класа, като затвориха мач с директна точка от сервис и спечелиха първия гейм с 29:27.

Това като че ли сломи състезателите на Разлог и в следващите две части те нямаха същите съпротивителни сили. Тимът на „Нефтохимик“ бе водещият на полето, като наложи волята си изцяло и затвори мача с чиста победа.

Реализатор за победата на „Нефтохимик“ стана Валентин Братоев с 18 точки. Жани Желязков добави 15 точки за успеха.

За „Пирин“ най-резултатен бе Благовест Катранджиев с 10 точки.

ЦСКА пък е на победа от класиране на финал в Суперлигата. В третия мач от полуфиналната серия „червените“ се наложиха с 3:2 (25:22, 23:25, 25:22, 23:25,15:8) над „Монтана“ и се нуждаят от един успех, за да се изправят срещу „Нефтохимик 2010“ в битка за титлата. Двубоят е тази вечер в София от 18.30 ч.