„Граовче” зарадва перничани с концерт, кметът Церовска: На Великден сърцата ни се изпълват с любов, състрадание и щедрост

 

 

Момчетата и момичетата от фолклорен ансамбъл „Граовче” с хореограф Владислава Владиславова и ръководител и диригент Марияна Явкулова зарадваха перничани с Великденски концерт.

Празникът беше уважен и от кмета Вяра Церовска, която пожела на всички здраве, благополучие и прекрасни великденски празници на перничани. „В навечерието сме на светлия християнски празник Възкресение Христово. Празник, който носи посланието за силата и тържеството на живота, духа и вярата. Великден е денят, в който сърцата ни се изпълват с любов, със състрадание и щедрост“, каза кметът Вяра Церовска, която беше придружена от нейния заместник по образование и култура Севделина Ковачева.

В концерта, който събра десетки перничани пред Двореца на културата, взеха участие и малките и талантливи актьори от  Детско-юношеския театър „Мускетарите“ с ръководител Ваня Михова. Малките почитатели на Мелпомена пресъздадоха сценки от великденския празник. Разбира се, че по време на забавата не липсваха и интерактивни игри с лакомства, които вдигнаха градуса на настроението.