17-годишният Даниел Младенов с престижното четвърто място на шампионата по снукър на 6-те червени     

Даниел Младенов /вляво/ и Теодор Чомовски

 

За кюстендилските състезатели от Снукър клуб „Мастърс” предстои последният кръг от държавното

Приключи първенството по снукър на 6-те червени, като кюстендилските участници отново показаха, че са в добра форма и постигнаха успехи на зеленото сукно.

На теретия последен кръг младата надежда на Снукър клуб „Мастърс” (Кюстендил) Даниел Младенов игра финал. 17- годишният състезател по пътя към финала преодоля Виктор Илиев от София в много драма и обрати на зеленото сукно. След като на първия кръг Дани Младенов игра полуфинал срещу връстника си Виктор и загуби, сега отново се изправи срещу него в същата фаза. Кюстендилецът беше на косъм да загуби, но успя да го обърне 6-5. На финала беше изтощен и не успя да опонира на друг столичен представител – Теодор Чомовски, и загуби със 7-0.

В крайното класиране на престижното 4-то място завърши Даниел Младенов с актив от 460 т. Шампион стана Георги Величков със 770 точки.

„През сезона вървят две отделни първенства – едно по 15 червени и едно по 6 червени. Това по 6 червени е кратко – има само 3 кръга за целия сезон, което за следващия сезон сигурно ще бъде променено, т.е. ще се увеличи броят на кръгове, защото 6-те червени е доста интересна игра. Форматът се оказа изключително динамичен и зрелищен и за следващия сезон най-вероятно ще го играем по-често. В крайна сметка този сезон съм изключително доволен от тримата си младежи в различните видове надпревари. Дейвид Давидков още в първия кръг на 15-те червени игра полуфинал и за много малко не успя да се пребори с един от най-добрите в България – Георги Величков.

После на втория кръг от 15-те червени Дейвид излезе на финал срещу Теодор Човомски. Даниел и Дейвид имат огледални успехи в различни дисциплини, но явно на Даниел повече му приляга 6 червени”, коментира треньорът на кюстендилския клуб Юлиян Петров.

Третото момче Жан Лаушман от София, който играе за Снукър клуб „Мастърс” (Кюстендил), също отбеляза силни постижения на 15-те червени. Подобно на Дейвид и той игра на един полуфинал и един финал.

“От мъжете ни добре се справи и Росен Христов – отново на 6-те червени. За жалост не успя да играе на първия кръг, но после завоюва едно трето и едно пето място”, допълни още Петров.

От 15-те червени остана да се играе последният кръг, който е в края на следващата седмица. На 14 и 15 април в столичния клуб “Академията” ще се изиграят двубоите от последния кръг от Републиканското по снукър, в който спечелените ранкинг точки се удвояват.

От кюстендилските състезатели с най-предно класиране е Дейвид Давидков, който е 8-и с 640 точки. Дани Младенов е 12-и с 360 точки.