„Пирин“ (Разлог) претърпя загуба с 0:2 от „Хебър“

За мача с „Хебър“ от „Беласица“ отпадат защитникът Любомир Граминов и десният краен нападател Запро Динев.

Танчо Калпаков: За мача с „Беласица“ ни очаква може би на най-лошият терен в групата

С два гола на Кирил Георгиев „Хебър” записа 13-ата си поредна победа в шампионата на Трета югозападна футболна лига. 3-те точки от мача с „Пирин” запазиха дистанцията на хебърци спрямо лидера в подреждането ЦСКА 1948, който в друг мач от отложения 22-ри кръг победи като домакин „Пирин” (Гоце Делчев) с 5:0. Футболистите на „Хебър” се намират на лагер в Симитли до събота, когато ще отпътуват в посока Коларово за второто си поредно гостуване, този път на „Беласица”.

За мача от 26-ия кръг за първенството на групата наставникът на „Хебър” Танчо Калпаков няма да може да разчита на титулярния вратар Петър Дебърлиев и нападателя Ангел Лачов, които се готвят при облекчени условия заради травми.

Старши треньорът на „Беласица” Данаил Бачков проведе двете си занимания на терена на стадиона в Коларово, където се играят срещите за първенството.

Със сигурност отпадат от групата контузеният централен защитник Любомир Граминов и десният краен нападател Запро Динев заради спрени права. В редиците на отбора се завръща младият Аспарух Шамкалов, който със сигурност ще заеме мястото си в защитния вал на тима.

По отношение на гостуването на „Хебър” в Разлог старши треньорът на „Хебър” Танчо Калпаков сподели:

„Теренът на стадиона в Разлог беше добър за игра и това ни улесни, защото умеем да си подаваме топката. Това беше всъщност и нашето предимство, с което спечелихме двубоя, защото нашият тим е изграден от много добри и технични футболисти.

С „Беласица” мачът ще бъде различен, защото ни очаква може би на най-лошия терен в групата. Там по-скоро битката ще надделее над чисто футболната игра. Очаквам трудно да си подаваме топката. Готвим се по-скоро да не играем футбол в Коларово, където морално-волевите и чисто биткаджийски качества ще решат крайния изход, сподели очакванията си за съботния мач с „Бела”.