Колона от пазарски колички блокира паркинга на „Кауфланд” в Кюстендил, треньорката Райна Афионлиева: Никой от служителите не се намеси, виновни са и пазаруващите

Водачите негодуваха от създалата се ситуация.

Хаос с пазарски колички на паркинга пред „Кауфланд” опъна нервите на кюстендилци. С неприятната ситуация се сблъскаха част от клиентите и най-вече шофьорите, които привечер във вторник бяха решили да пазаруват в хипермаркета.

Райна Афионлиева

„Една част от паркинга бе блокирана от дълги редици пазарски колички, които преграждаха платното и достигаха местата за паркиране. Повече от час картината не се промени, дори напротив – броят на количките нарастваше”, оплакаха се очевидци. Водачите на автомобили предприемаха непривични маневри, за да паркират или да излязат от зоната.

Райна Афионлиева заобиколи колоната.

Сред попадналите в тази ситуация бе и известната кюстендилска треньорка по художествена гимнастика Райна Афионлиева, която сподели, че за първи път й се случва да види такава картина. Тя бе категорична, че вина имат както пазаруващите, така и служители, отговарящи за количките на паркинга.

“Доста е неприятно, да не кажа и комично. Не можеш обаче, виждайки, че колоната от колички да достига такава дължина и да препречва платното, където преминават автомобили, и пак да си оставиш количката там. Друг е въпросът, че повече от час никой от служителите в магазина, отговарящ за това, да не забележи, че в единия сектор количките са много малко, а в другия буквално преливат. Едното е до съзнание, другото до отговорност”, коментира Афионлиева, която като опитен шофьор преодоля с усмивка препятствието на паркинга. Представители на магазина си запазват правото на отговор и коментар по оплакванията на клиентите.