Работници в ТЕЦ „Бобов дол”: Бавят ни заплатите и ваучерите, казват, че пари няма, как да живеем ние?

Изп. директор Емил Христов: Всичко си е в нормата. Заплатите са получени още на 5 април, а ваучерите ще изплатим в началото на май

 

Заплатите и ваучерите в ТЕЦ „Бобов дол” отново се бавят, алармираха работници. „До днес, 25. 04. 2018 г., трябше да ни преведат аванс, но няма. Казват, че няма пари нито за ваучери, нито за аванса. Всеки от нас има кредити, всеки от нас има семейство, как да си погасяваме кредитите и как ще караме без пари и ваучери? Като ваучерите са за месец януари. Ваучерите на мината са преведени, при положение, че собственикът е един и същ. Срокът за изплащането на аванс е от 22 -ро до 25-о число, а за заплата – от 7-о до 22-ро.

Всички са изнервени, вече не се издържа. 1 200 души сме и се чудим накъде да тръгнем. Директорът Емил Христов мълчи, питаме се, в несъстоятелност ли ще обявява дружеството”, пишат в писмо до в. „Вяра” работници.

„Всичко си е в нормата. Заплатите са получени още на 5 април, преди Великден, а ваучерите ще изплатим в началото на май. А може би дори още днес – до края на деня, или в понеделник,” коментира изп. директор Емил Христов.

 

 

Снимката: Емил Христов