Инструктори за въжения парк в „Бачиново“ търси община Благоевград, атракционът отваря врати безплатно за „България Спортува“

 

Инструктори за въжен парк в местността „Бачиново“ търси община Благоевград. Кандидатите трябва да имат поне завършено средно образование, те се изискват трудов стаж и професионален опит. Предвид естеството на работа е желателно кандидатите да бъдат в добра физическа форма.

Документи се подават в кабинет 429 в сградата на Община Благоевград. Необходимо е да бъде представена автобиография от съответния кандидат, уточняват отт пресцентъра на общината.

Основната дейност на инструкторите в парка е да дават указания за безопасност на всеки един посетител, както и да следят за сигурността на ползвателите. Процедурата по подбора на кандидата ще се извърши по документи и събеседване. За провеждане на събеседването кандидатите ще бъдат допълнително уведомени.

Паркът беше открит през есента на 2014 година. Атракцията е единствена по рода си в региона и представлява ред от въжени препятствия, които стимулират бързина, смелост, сръчност, ловкост и съобразителност.

Въжен парк е място за забавление и спорт, с кръгове, предназначени за различни възрастови групи.

Всички съоръжения отговарят на европейски стандарт за качество и сигурност. Ежедневно се проверява тяхната надеждност и сигурност.

Междувременно стана ясно, че паркът ще отвори врати безплатно за инициативата „България Спортува“.

Началото на инициативата поставя Първи международен турнир по художествена гимнастика “Golden Pirin Cup” на 4 май от 12.00 часа в зала „Скаптопара“. След финала на всяка група ще бъдат връчвани награди в съответната категория. Домакин на турнира е клуб по художествена гимнастика „Пирин“.

Поредното мащабно спортно бягане предстои за жители и гости на Благоевград на 5 май, когато ще се проведе „Втори лекоатлетически маратон“. Стартът е от 10.00 часа пред зала „22 септември“. Всеки желаещ може да се запише за участие до 9.45 часа в деня на състезанието. Маршрутът е познат и ще премине през пл. „Македония“ (банка „Хеброс“), велоалея „Бачиново“, парк „Бачиново“, обиколка на езерото и финалът ще бъде пред зала „22 септември“.

От 11.00 часа на 5 май в парк „Бачиново“ ще бъде поставено началото на празника „Благоевград спортува“, част от Световен ден на предизвикателството- „България спортува 2018“. От 11.00 до 17.00 часа в рамките на инициативата и като част от поощряването на спорта сред благоевградчани, Въжен парк ще бъде свободно достъпен за любителите на приключения.