Лидерът на БСП – Петрич, Йорданка Атанасова: Как да изключим еккоординатора на АБВ за Благоевград Димитър Атанасов, той не е член на БСП

„Няма да предприемаме никакви действия за изключване на Димитър Атанасов от БСП, защото той просто не е член на партията.“, това заяви лидерът на социалистите от южния град Йорданка Атанасова. Тя бе потърсена за коментар по повод постъпили сигнали от членове на столетницата, че бившият азбукар е в процес на изключване от редиците на петричката БСП. Председателят на общинската организация сподели, че въпросът за нея и за останалите членове от бюрото е приключен. Димитър Атанасов всъщност никога не е ставал отново редови член на столетницата, тъй като е приет за такъв в несъществуваща първична организация, каквато е  структурата в петричкото село Старчево.

“Отдавна тази партийна организация не съществува. Тя е заличена, защото всичките членове не са плащали членския си внос. Тя на практика не съществува много отдавна. Атанасов може да си приказва каквото си иска.“, поясни тя относно казуса с приемането на бившият азбукар в редиците на петричките социалисти.

Припомняме, че Атанасов заяви членството си в първичната партийна организация на село Старчево. Той беше потърсен за коментар, но не вдигна телефона си.