Преслав Йорданов приключи с „Пирин“ (Благоевград), скъсани кръстни връзки на коляното изхвърлят от футбола поне за половин година футболиста

Преслав Йорданов с фланелката на „орлетата“ и президента на клуба Венко Попов

Неприятна новина застигна „Пирин“ (Благоевград) дни преди решителния двубой с „Етър“ (Велико Търново) в понеделник. Нападателят Преслав Йорданов е със скъсани кръстни връзки на коляното и ще бъде опериран. Така той ще пропусне поне половин година. Това на практика означава, че Преслав приключи с „Пирин“, тъй като договорът му е до 31 май. Операцията все още не е предприета, тъй като коляното на нападателя е подуто.

При добро стечение на обстоятелствата, роденият на 21 юли 1989 година футболист може да се завърне на терена към края на есента.

Припомняме, че той бе част от ЦСКА във „В“ група през сезон 2015/16 и бе водещ голмайстор заедно с Костадин Хазуров. В кариерата си е играл още за „Спартак“ (Плевен), „Локомотив“ (София), „Локомотив“ (Мездра), „Беласица“, „Черноморец“ и казахстанския „Ордабаcи“.

Преди него тежка контузия получи и Александър Башлиев, след травма си тръгна и Аймен Суда, а Димитър Благов даде положителна допинг проба след мача с ЦСКА-София.