В оспорваната надпревара дружеството взе специалния приз „Устойчиво развитие за зелена икономика“ и награда в категория „Енергетика, воден сектор“

 

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград спечели две авторитетни награди от Национален конкурс „Най-зелените компании в България“. Конкурсът се провежда за 8-и път и е под патронажа на Министерството на околната среда и водите. Най-добрите идеи, проекти и постижения в областта на устойчивото развитие и опазването на околната среда от страна на бизнеса в България бяха отличени на официална церемония на 11 май в София в авторитетния конкурс „Най-зелените компании в България“. „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград показа, че е един от лидерите и посланиците на устойчивото опазване на водите и околната среда в България. В оспорваната надпревара дружеството взе специална награда „Устойчиво развитие за зелена икономика“ и награда в категория „Енергетика, воден сектор“ (2-ро място). Специалната награда „Устойчиво развитие за зелена икономика“ е за непрестанните усилия на дружеството да опази природните ресурси, да мотивира своите служители да бъдат „зелени“, както и да образова и научи своите потребители как да използват отговорно водата.

Изключителният успех на „ВиК“ ЕООД – Благоевград за развитието на „зелената“ икономика в региона се доказва и от факта, че в конкурсната категория „Енергетика, воден сектор“ тя дели второто място с АЕЦ „Козлодуй”, изпреварва ЧЕЗ (3-то място) и е малко след победителя – „Софийска вода” (1-во място).

„Искам да поздравя всички наши служители, партньори и потребители на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград с получените награди и да заявя, че нашите сериозни и ежедневни усилия да доставяме чиста вода и да опазваме природата бяха оценени на национално ниво и ни задължават да продължаваме да бъдем още по-професионални и добри в работата си“, сподели инж. Росица Димитрова, управител на дружеството, която получи наградите. Организаторите и представители на журито споделиха, че са изключително впечатлени от изградения през 2017 г. Музей на водата от „ВиК“ ЕООД – Благоевград, както и от всички усилия на ръководството и служителите на дружеството да опазват и развиват природните ресурси.