Единствено кметът Церовска, ОбС шефът Иво Савов и Р. Гьорева дадоха по 100 лв. за Духовия оркестър и мажоретките в Перник

Съветниците взимат над хилядарка на месец, но не дариха дори по левче за добра кауза съставите да отидат на участие в Полша, коментираха хората

 

От „Демократи за Перник” са предоставили 500 лв., нужни са 5000 лв. за двата състава и още 1500 за костюми на оркестъра

 

Пернишките законотворци станаха известни не само в региона, но и в страната с високите си заплати, които въпреки предизборните обещания отказаха да намалят.

Явно им се свиди обаче да отделят някой лев от личния си джоб, за да помогнат на културата в областния град. Това е изводът, който наблюдаващите работата на минипарламента направиха след последното му редовно заседание. Само трима – кметът на общината Вяра Церовска, председателят на ОбС Иво Савов и неговият заместник Румяна Гьорева, са се отзовали на молбата за помощ на директора на Двореца на културата в Перник Петьо Фетфов, която той е направил по време на заседание на Председателския съвет, за да се съберат нужните средства, с които Духовият оркестър към Двореца и мажоретният състав към Обединен детски комплекс да заминат на представяне в Полша. За целта са нужни около 5000 лева за двата състава и още 1500 за костюми на оркестъра. На сесията стана ясно, че освен тримата, които са дарили по 100 лева, 500 са предоставили и съветниците от „Демократи за Перник” чрез своята фондация „Демократично общество», набираща средства основно от лични вноски на нейните членове.

За съжаление се оказа, че съветниците масово са преценили, че не могат да отворят портфейлите си за подобна „благотворителност“, коментират перничани. Д-р Незабравка Андреева от „Демократи за Перник” изказа възмущението си, че някои от колегите й дори са коментирали, че няма да дават пари, за да си правят екскурзии някои ръководни кадри. „Никой от ръководството на Двореца не е включен в групите и е недостойно да се правят подобни изказвания. Жалко че и по подобни заслужаващи адмирации каузи не можем да се обединим“, каза тя.