Никой не иска да ремонтира ул. “Кокиче” и “Д. Дебелянов”, община Дупница търси фирма чрез директно договаряне

Липсата на кандидати по две от обособените поръчки за инженеринг на улици в Дупница наложи прекратяването на процедурата по избор на изпълнител, съобщиха от общинския пресцентър. Стана ясно, че за ремонта на улиците “Кокиче” и “Димчо Дебелянов” не е входирана нито една оферта, докато интересът към другите три позиции за основен ремонт на “Родопи”, “Отовица” и в квартал „Южен” е сериозен. „Поради липсата на кандидати за посочените улици община Дупница ще избере изпълнител чрез директно договаряне.

В близките дни се очаква комисията да приключи работа по документите на фирмите за другите три улици, за да обяви дата за отваряне на ценовите оферти”, уточниха от общината.

От местната администрация припомниха, че общата поръчка е на стойност 422 071,62 лева. Обхватът на улиците е – “Отовица” (320 метра), в участъка между “Мадара” и “Драгой Болярин”, с прогнозна стойност 115 000 лв., ул.”Родопи” (250 метра), от градинката до бившата ул.”Бригадирска”, на стойност 131 071,62 лв., ул. “Димчо Дебелянов” (250 метра), в участъка между “Евтим Трайчев” и ул. “Курт дере”, на стойност 55 000 лв., ул. “Кокиче”(90 метра), с прогнозна стойност 34 000 лв., и улица в кв. „Южен” (200 метра) на стойност 87 000 лева. Поръчката включва цялостно преасфалтиране, изграждане на тротоари и другите съпътстващи дейности.