Росен Плевнелиев на връчването на дипломите в АУБ-Благоевград: С Деси Банова ще имаме момче, чакаме бебето през септември

 

Росен Плевнелиев ще става татко на момченце. Добрата новина оповести самият той в Благоевград, където бе специален гост на церемонията по дипломиране на завършващите студенти в Американския университет. Той обясни, че идва сам, защото Деси Банова била вече с коремче и предпочитала да си почива. “Средата на септември чакаме бебето. Сигурно е, че ще е момченце”, каза щастлив бъдещият баща. Той обаче не пожела все още да каже какво ще е името на бебето. Росен Плевнелиев е баща на три момченца, едно от които загуби след сериозно заболяване преди 3 години.

Иначе 204 бакалаври от 22 държави получиха дипломите си от Американския университет. На тържествената церемония в Благоевград гости бяха Росен Плевнелиев, посланици, депутати. Княгиня Мария-Луиза, която е член на настоятелството, отново спази традицията да се включи в шествието на университета, облечена в академична тога. Почетен оратор на тазгодишната церемония е Росица Заимова, възпитаник на АУБ (випуск 2011 г.), класирана сред най-добрите 300 млади лидери от 34 държави в Европа в класацията на „Форбс” за Европа „30 под 30“ през миналата година. Тази година половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Русия, Албания, Монголия, Нигерия и Виетнам. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 37%.